Nana Suhana♥
ENTRY TWITER FACEBOOK TUMBBLR ASK FM
why single?
Sunday, 16 September 2012 • 20:44 • 0 comments
Assalamualaikum..:)
hari ni sebenarnye aku malas nak update blog. tapi entah kenape sesuatu menarik jari-jemari dan hati aku untuk tulis entry ni..*terserlah keskemaan disitu..macam yang korang dah bace kat tajuk atas tu, aku nak cerita kenapa aku tak pernah couple seumur hidup..*aku tau mesti korang akan cakap macam ni-->"asallah perempuan ni poyos sangat! bajet hot je!" ohmybaby!! aku sedar aku ni bukan Kate Middleton atau Mariah Carey kan!! Kalau korang tak suke boleh tekan butang pangkah kat atas tu ye..:) eh!eh! ape ni..kan dah melalut sampai ke Scotland dah..

Sejak akhir-akhir ni, ramai yang chat dengan aku dekat pesbuk! aku tak hairanlah kalau diaorang tanya aku dah makan ke, dah tidur ke, dah balik sekolah ke, dah mati ke..aik! lain macam je yang belakang tu..sebelum sambung lagi cerita, jom kita usha gambar-gambar ni..


situasi 1

situasi 2


situasi 3

situasi 4

situasi 5


ha! soalan camtulah yang aku biase dengar dari kawan facebook, kawan sekelas,kawan baik dan sepupu aku..dah nak pekak telinga aku dengar soalan macam tu! aku tahulah aku ni tak laku,tak macam korang, HOTSS*sambil lap air mate.. eh! korang perasan tak, setiap soalan yang diaorang tanya semua jawapan yang aku bagi lain-lain? hahaha..maklumlah aku kan keling!! lalalala~
dengan ini saya, Nursuhana bt Borhanuddin tak nak couple kerana:

  • geli --> aku tau mesti korang pelik tengok alasan aku ni kan? tapi entah kenapa, aku memang geli kalau cakap pasal couple ni..yelah, kalau dah couple mesti panggil baby, sayang, 'anje',mama dan pape jelah yang setaraf dengan tu..eish! serius sangat aku memang geli nak sebut semua tu..nanti dah clash buat malu je. dah lah aku ni shy-shy cat..haha.:)
  • bekas--> ok! alasan ni memang alasan paling bengong yang aku boleh bagi..nak tau kenape? yelah! nanti bila dah clash, mesti orang cakap macam ni "eh!itu bukan ke bekas awek si ..." woi! aku bukan bekas, ok! aku manusia..aku ade nyawa! bekas mana ade nyawa.. :P
  • tak caring--> macam yang korang tau..eh! tau ke? alaa..baru nak tau kan? kan? aku ni memang jenis perempuan yang keras kepala dan tak caring. ape aku kisah kalau boyfriend aku accident ke, jatuh tangga ke, dapat 8A ke, buat kenduri ke, sakit ke dan seangkatan dengannye..what?! korang nak cakap aku kejam? haha..suka hati koranglah..bukannye aku boleh tutup mulut kau kan..lalala~ tapi semua tu fakta..aku memang tak caring..so, tak perlulah korang nak couple dengan aku..silap-silap hari, boyfriend aku couple dengan orang lain pun aku buat tak tau.. :)
  • tak boleh fokus --> alasan ni munasabah sikit..aku ni satu-satunya anak perempuan dalam family aku. Jadi, aku kenalah study hard sikit..maklumlah, nak membajetkan diri kat depan para lelaki yang ade kat rumah aku tu..alaaa!! abang dan adik akulah..bile dah couple, aku takkan boleh fokus punye..tu yang I menyampah*cakap ala-ala mak nyah..oppsss!! ok! Mak nyah itu sensitif. ok? haha..buat masa ni aku just fokus untuk study supaya mase depan aku lebih terjamin.. :)
  • pembaziran --> "Couple itu satu pembaziran"!! you know why? "hello, baby. U kat mana ni? dah makan ke belum? I rindu kat U.. U buat ape?" urghh..nak muntah aku taip ayat ni..bayangkan.! korang sanggup habiskan bepuluh-puluh ringgit sebulan untuk beli top up. tak ke satu pembaziran..lebih baik aku beli Mcflurry berdozen-dozen..boleh jugak aku mencekik dengan adik-beradik aku..lepas tu, aku malas nak berdating-dating bagai..lebih baik aku membute kat rumah atau aku pergi berzikir *opss..kantoilah pulak.. :)
hahaha..amacam? ok tak alasan aku? ok kan? kan? *tolonglah cakap "ok"..aku merayu sangat ni..:P tapi, tipulah kalau aku kata aku tak pernah terjatuh cinta..aku pun manusia biasa jugak...ada hati dan perasaan.. eh!lupe pulak..entry ni  pasal aku je..tak ade kaitan antara yang hidup atau yang telah meninggal dunia..jangan nak terasa tau..haha..ok..untuk yang tengah bercinta..semoga percintaan korang kekal sampai akhir hayat..Insyaallah.. :) oklah..aku nak sambung buat homework yang setia menanti aku kat atas meja tu..bye..assalamualaikum *lambai lambai tangan ala-ala Kate Middleton nak tinggalkan Malaysia.. :D

"Hari hari makan apple, agak2 bila kita boleh couple?"*tetibe je..^-^

p/s: mencintai seseorang tak bermakna kita perlu memiliki seseorang itu.. )







PASTFUTURE
MY WORDS
I am beautiful no matter what they say. Words can't bring me down. One day I 'll be a civil engineer ♥


ASK ME




OTHERS

 Readers




MONEY FOR FUTURE




MEMORY



BLOG ARCHIVE

jamuan merdekaraya
cerita raya part I (kawan)
merdeka dan siti syazwani??
seronok!! hari raya..
2 perkara dalam satu hari
malas!!
ha?? result exam!!
my all..
kami just budak sekolah^_^
kenduri, kenduri, kenduri..


CREDIT

Template :N.Afiqah
Basecode :Masterly_elmo
Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
Pictures : We Heart It
Best View : Google Chrome