Nana Suhana♥
ENTRY TWITER FACEBOOK TUMBBLR ASK FM
the G generations
Saturday, 10 November 2012 • 15:02 • 0 comments
assalamualaikum :)
pagi-pagi  lagi aku dah memerah otak nak fikir ape yang aku patut tulis dalam blog yang aku dah lame tak update. kemalasan aku dah sampai tahap tidur tak nak bangun-bangun sambil ditemani teddy bear aku yang dah hampir luput tarikh hidupnye. pagi ni aku bangun terus basuh muka, solat dan terus turun ke dapur. sampai je kat dapur aku tengok ibu aku tengah sibuk masak lauk untuk makan tengahari. haik? aku ingat punye ingat, baru aku ingat yang family aku nak pergi rumah kenduri kat Kuala Lumpur. untie aku nak kahwin rupenye. sebenarnye aku nak ikut tapi aku malas nak ikut. jadi tinggallah aku kat rumah sorang-sorang sambil cakap dengan dinding..eceh! mongak yo..tak kuasa aku tinggal rumah sorang-sorang! ade abang dan adik lelaki akulah!

hari ni aku nak cerita pasal budak-budak kat kelas aku.. 2 Gigih! alah~ takkan tak tau kot 2 Gigih tu ape? kau pergi kat google, lepastu taip ' 2 Gigih'.. mesti dapat jawapan. kalau tak dapat jugak kau pergi hantuk kepale kau kat dinding untuk recall balik memori kau. kalau dah masuk hospital jangan salahkan aku pulak! :P *senyum sorang-sorang. eh! kan aku dah melalut dah..haish!







mula-mula aku masuk kelas Gigih ni aku rasa takut sangat sebab aku tengok semua budak yang masuk kelas ni nampak hebat..ouh yea? aku ingatkan diaorang semua sombong-sombong. tapi bila dah lama aku sekolah kat situ, aku baru tau sikap sebenar diaorang.. semuanya baik-baik, tak sombong, gempak, caring, helpful, cheerful dan segala bagai 'ful'.. :) diaorang ni boleh buat kau happy dan rase nak lompat-lompat kat atas katil sampai katil tu patah dua then kau kene lempang kat ibu ayah kau sebab patahkan katil warisan turun temurun dari opah kau..

mempersembahkan....
The G Generations


#Nursuhana aka Nana ( The enD)
budak ni selalu dengan aku. makan, tidur, mandi, mengumpat dan blablabla~ haha..itulah aku..aku ni jenis yang pemalas nak call orang kalau orang tu tinggalkan missed call..so, please! tak payah missed call aku! :P seorang yang poyo, bajet dan gedik! to be continued~.... :P


#Iskandar aka Is ( the leader)
iskandar ni mula-mula aku kenal dia aku rase dia ni peramah. sebab cara dia berkomunikasi dengan orang lain macam dia ni dah expert bab cakap-cakap ni. dia ni rajinlah jugak :P tapi suke tidur dalam kelas *kantoi..bagi tau mak kau!! dia ni macam tak reti nak marah orang. cool je.. dia ni bertanggungjawab..sangat :P



# Suhali aka Elly ( etlit)
suhaili ni aku rase one of the budak hot kat sekolah aku. dia ni hot sebab selalu aktif dalam sukan dan kelab-kelab sekolah bukan kelab yang orang pergi menari-menari tu! ok?? dia baik dan rajin jugak..suke tersenyum..dan seumur hidup, aku tak pernah nampak dia tengking orang. ramai peminat tau..tapi dia dah tersangkut dekat someone yang satu hari nanti kita semua akan tau..hehe..*rahsia 2 Gigih..peace! :) eh! aku lupe nak tanye kau! suhaili ni cantikkan? ibu aku pun kate dia cantik..ok! fine! aku jeles!



# Norafyra aka Fyra ( k-pop lovers)
yowww~ k-pop lovers ni beb! kalau kau minat k-pop kau beloh kongsi minat kau dengan dia. dia ni caring tau.. maybe mula-mula kau kenal dia kau akan rase dia agak comel  sombong . tapi bila dah kenal dia kau akan tau bertapa happening nye dia! nanti kau rase macam nak main tepuk amai-amai dengan dia. :) fyra..min ho tu ensem tak??




# Ameera aka Meera (double A)
dia ni kawan baik aku. someone yang suka tersenyum dan memahami.. dulu mase bulan 8 kiteorang berdua ade gune satu tagline or entahlah! aku pun tak tau macam mane nak sebut bende tu..tapi kiteorang selalu sebut ayat ni " awesome..." tapi ayat tu dah lame ditinggalkan sebab kuno bebeno aku rase.. :P

# Siti Syazwani aka Wanie ( mocha latte)
wani, wani,wani.. sebut jea name dia mesti aku akan ingat perkataan ni " cantik, cun, lawa, pretty".. oh wani! kenapelah kau lawa sangat? hehehe..what? korang nak usha? tak payah lah..dia dah ber"taken" hahaha..:P


# Nur Fairuz aka Fai ( amin's)
dia comel kan? kan?  budak hot! tak sombong, baik, rajin, caring, cantik dan lain-lain..:) kalau kau nak kenal dia, addlah facebook dia..tapi aku rase facebook dia dah full..eh! entahlah..aku pun tak tau..:)


 # Mohd Firdaus aka Pidut (smurfs)


#Nor Aiza aka Aiza (sweety)

 # Haziqah aka Jieqah ( the 'penolong')


# Nufaail aka Faail (faail kosong)

 #Siti Hajar aka Hajar ( chomelss)

#Suhada aka Chuda ( Chuda plokij)


 # Puteri Asyikin aka Puteri (puteri chelopp)

#Mahendra aka Hendra (asyikin's)


#Mohd Aiman aka Aiman ( I man)

# Aina Maheera aka Aina ( the genius) 

#Farah Hanim aka Farah ( si ayu) 

# Siti Affiqah aka Pieqah ( Pi-Qa-Chu)
*pieqah yang tengah buat peace..:)


 #Rasyimah aka Syima ( Mcguire)

 # Nor Alissa aka Lisa ( Pelukis)

 #Mohd Asyriq aka Asyriq (Chuda's)

 #Jay Nur Maszuana Jelita aka Jay (cute)
*Jay yang tengah-tengah, buat peace, pakai baju kadet polis




 #Sarena aka Eynna (Syafie Naswoopp)

#Aqmarul aka Marul ( anak hisyam)

# Suhairi aka Ery ( budak Bayai )

korang,korang..aku nak korang semua jaga diri baik-baik, balajar rajin-rajin, kekal dalam RK. aku nak mintak maaf kalau aku ade sakitkan hati korang, marah, ttengking, ngumpat, tipu dan sebagainye.. halalkan semua ilmu yang korang pernah kongsikan kat aku..cuti ni kalau pergi melancong jangan lupe belikan keychain ae? bhahah :) good luck for your future! aku harap persahabatan kita kekal sampai bila-bila :) aku akan rindukan korang semua..
ok..bye..:)

p/s: Sahabat yang baik adalah sahabat yang berani membetulkan kita ketika kita berbuat kesalahan sehingga kita tidak hanyut di dalam kesalahan dan dosa








PASTFUTURE
MY WORDS
I am beautiful no matter what they say. Words can't bring me down. One day I 'll be a civil engineer ♥


ASK ME




OTHERS

 Readers




MONEY FOR FUTURE




MEMORY



BLOG ARCHIVE

Just The Way You Are
exam punye style
why single?
jamuan merdekaraya
cerita raya part I (kawan)
merdeka dan siti syazwani??
seronok!! hari raya..
2 perkara dalam satu hari
malas!!
ha?? result exam!!


CREDIT

Template :N.Afiqah
Basecode :Masterly_elmo
Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
Pictures : We Heart It
Best View : Google Chrome